Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011

Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει συμβουλές για τον περιορισμό των πυρκαγιών.Από σήμερα και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο. Η Πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες να μην καίνε σκουπίδια, ξερά χόρτα, κλαδιά και να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές όταν επικρατεί ξηρασία και φυσάει αέρας.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά θα πρέπει αμέσως να καλέσει στο 199 και να δώσει στην Πυροσβεστική πληροφορίες για τη φωτιά (αν καίγεται δάσος, αγροτική έκταση κλπ), την τοποθεσία, την απόσταση της εστίας από σπίτια και την ένταση του ανέμου.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ , ΕΙΔΑΤΕ Η ΕΧΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ  ΚΑΠΝΟΥ . . . ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ 199 ! ! !Ανακύκλωση = Καθαρό Περιβάλλον = ΖωήΕίμαι κάδος ανακύκλωσης,


όχι σκουπιδοτενεκές !Οι ειδικοί μπλέ κάδοι συγκεντρώνουν το υλικό.


Είναι όμως εκλεκτικοί και... δε συμπαθούν τα σκουπίδια !

Γι'αυτό τους "τροφοδοτούμε" μόνο με άδειες και καθαρές συσκευασίες, χωρίς υπολείμματα.

Μεταφέρετε τη "συλλογή" σας στον μπλε κάδο, αξίζει τον κόπο!
Με την ανακύκλωση συσκευασιών συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας και επενδύουμε σ' ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Γι'αυτό, ας γεμίσουμε τη μπλε τσάντα με άδειες και χωρίς υπολείμματα συσκευασίες από πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, σίδερο, χαρτί και ας μεταφέρουμε τη "συλλογή" μας στους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Είναι άδειο, δεν είναι όμως για πέταμα...

Οι άδειες συσκευασίες με την κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπονται σε αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη, από την οποία κατασκευάζονται πλαστικά, γυάλινα και μεταλλικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Γιατί ό,τι πετάμε, δεν είναι σκουπίδι !

Ας ανακυκλώσουμε
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Συσκευασίες από αλουμίνιο π.χ. αναψυκτικά, μπύρες, κ.α.
 
ΧΑΡΤΙ

Χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, γάλατα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτοσακούλες, κ.α.

ΣΙΔΕΡΟ

Σιδερένιες συσκευασίες από π.χ. γάλατα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό, κ.α.

ΓΥΑΛΙ

Γυάλινες συσκευασίες από π.χ. νερά, γάλατα, χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων, κ.α.

ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Πλαστικές συσκευασίες από π.χ. μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες, κ.α.
Έτσι απλά, τόσο σημαντικά...
Η ανακύκλωση είναι δείγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, είναι πράξη ευθύνης για όλους! Ας την στηρίξουμε, γιατί έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας. Είναι αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας!

Τα προγράμματά της υλοποιούνται πάντα σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε τη ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ στο τηλέφωνο 195

Αν θέλετε να πετάξετε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, πλυντήρια, κ.α.) καλέστε την γραμμή του δημότη (195). Τα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται δίπλα από τους κάδους, σε σημείο όμως που να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών ή οχημάτων. Η περισυλλογή πραγματοποιείται από ειδικά φορτηγά της Διεύθυνσης Καθαριότητας των Δημοτικών Διαμερισμάτων που κυκλοφορούν καθ'όλη τη διάρκεια του 24ώρου' προτεραιότητα έχουν όσοι ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας.