Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χάρισε Ζωή

 Το Χάρισε Ζωή στη Λιβαδειά!

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου του 2012, το Χάρισε Ζωή θα βρίσκεται στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών της Αιμοδοσίας της Λιβαδειάς.
Το Χάρισε Ζωή θα ενημερώσει και θα εντάξει, στα πλαίσια της εκδήλωσης, νέους πιθανούς εθελοντές δότες Μυελού των Οστών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς (Αμφιθέατρο 2ου ορόφου) στις 18.30.



Εκεί βρέθηκε και η ΕΕΕΔ Λιβαδειάς ,σε αυτήν την υπέροχη εκδήλωση γεμάτη θάρρος και ζωή ! !

"Το ένιωσα ,μου ήταν δύσκολο στην αρχή να συμπληρώσω την αίτηση .Το είδα στα μάτια όλων όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση . . Η άγνοια ? , ο φόβος για το άγνωστο ?  , δεν ξέρω τι αλλά ακόμη και σήμερα που τα πάντα είναι online ,που οτιδήποτε θελήσουμε να μάθουμε με ένα κλικ στο google σε δευτερόλεπτα είναι μπροστά μας ! ! είμαστε ξένοι προς οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για .....ΤΗΝ ΖΩΗ ! !Την ζωή μας ,του συναθρώπου μας ,του φίλου μας του δικού μας ανθρώπου στο κάτω κάτω .
Μας έδειξάν ένα βίντεο απο το you tube  και ξαφνικά όλοι νιώσαμε κάτι μέσα μας να καίει ,κάτι μέσα μας να αλλάζει .....σιγά σιγά ο ένας μετά τον άλλον συμπληρώσαμε τις αιτήσεις και ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ....ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΖΩΗΣ 

Τι έδειχνε το βίντεο ? ?   "ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΕΜΕΝΑ "


 Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην αιμοδοσία τμήμα Λιβαδειάς που οργάνωσε αυτήν την εκδήλωση αλλά και στα κορίτσια του ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ που μας χάρισαν την ευτυχία του να δώσεις ΖΩΗ !!!


Κούτσικος Γ.




 http://www.xarisezoi.gr/

Διαδικασία Εγγραφής στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών
Τι κάνει ο πιθανός Εθελοντής Δότης
  1. Ενημέρωση του ενδιαφερόμενου για να γίνει δότης (ΚΕΔΜΟΠ, τηλ. 2610 327730)
  2. Συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής δότη μυελού των οστών
  3. Δειγματοληψία αίματος (λήψη 5-6 ml αίματος – λιγότερο από ότι χρειάζεται μια απλή γενική εξέταση αίματος) ή Λήψη επιχρίσματος από το στόμα.
Πώς μπορείς να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών στο σπίτι σου.
Στείλε με email στο ΚΕΔΜΟΠ (cbmdpatras@upatras.gr) τη διεύθυνσή σου και εμείς θα σου στείλουμε φάκελο που θα περιέχει
  1. Ενημερωτικό έντυπο για τη δωρεά μυελού των οστών καθώς και για τους τρόπους που μπορείς να βοηθήσεις το ΚΕΔΜΟΠ
  2. Την αίτηση εγγραφής δότη μυελού των οστών
  3. Οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος καθώς και τα απαραίτητα σύνεργα για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα σου.
Στέλνεις το φάκελο με το δείγμα σου πίσω στο ΚΕΔΜΟΠ (Υψηλών Αλωνίων 11, 26224, Πάτρα)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Έγινες ένας πιθανός εθελοντής δότης μυελού των οστών!
Τι κάνει το ΚΕΔΜΟΠ
  1. Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος (HLA τυποποίηση)
  2. Καταχώρηση στην Ελληνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW)
  3. Ενημέρωση δότη για την καταχώρηση του στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (BMDW)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η προέλευση και η ιστορία του διεθνούς σήματος κινδύνου S.O.S.

Εδώ και περίπου έναν αιώνα, το SOS αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου. Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας). Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες (...---...). Το πρώτο σήμα κινδύνου ήταν το CQD. Προτάθηκε από τον εφευρέτη του ασυρμάτου Γκουλιέλμο Μαρκόνι και υιοθετήθηκε το 1904. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε για πολύ. Στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας, που διοργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1906 στο Βερολίνο, επικράτησε η γερμανική πρόταση για το SOS.



Επισήμως, η απόφαση αυτή επικυρώθηκε το 1908. Το σήμα κινδύνου CQD συνέχισε να χρησιμοποιείται για λίγα ακόμη χρόνια, κυρίως από τους Βρετανούς που το είχαν προτείνει πρώτοι. Η πρώτη μεγάλη διάσωση κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου CQD έγινε το 1909. Μετά τη σύγκρουση των πλοίων Republic και Florida, το Baltic, που έλαβε το μήνυμα, έσπευσε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους 1.500 ναυαγούς. Η πιο γνωστή από τις πρώτες χρήσεις του SOS ήταν στη βύθιση του Τιτανικού, οι ασυρματιστές του οποίου το χρησιμοποίησαν σε συνδυασμό με τον παλιό σήμα κινδύνου.