Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Εκπαιδευτική παρουσίαση Κ.Α.Ρ.Π.Α. στον Αλίαρτο στις 4 Δεκεμβρίου, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού

Υπάρχουν περίπου 1 δισεκατομμύριο εθελοντές ανά τον κόσμο, οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο, τις δεξιότητές τους και το πάθος τους για να κάνουν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος .Είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσης. Δημιουργούν κοινωνικούς δεσμούς και δίνουν μια φωνή σε περιθωριοποιημένες και ευάλωτες ομάδες. και βοηθούν στην οικοδόμηση ανθεκτικών κοινοτήτων, εξοπλίζοντας τους ανθρώπους κατά των φυσικών καταστροφών, της πολιτικής αστάθειας, των οικονομικών συγκρούσεων και άλλων πιέσεων. 


                                                                                     Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη με το ψήφισμα 40/212 της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου του 1985.

Στόχος του ΟΗΕ είναι όχι μόνο να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι στον εθελοντισμό. Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι εκστρατείες για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των διακρίσεων κατά των γυναικών.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Όλοι μπορούμε να βρούμε το χρόνο και να προσφέρουμε.

Η Ε.Ε.Ε.Δ Λιβαδειάς είναι ένα δείγμα εθελοντισμού. 





Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και το κέντρο επιχειρήσεων Αλιάρτου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική παρουσίαση πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Σάββατο 4 Δεκεβμρίου και ώρα 6:00μ.μ στο κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η Ε.Ε.Ε.Δ Λιβαδειας στην κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Β΄ Ανδρών 2021

 

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς πραγματοποίησε την κάλυψη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Β΄ Ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς από τις 25 έως 28 Νοεμβρίου, από την Αθλητική και Ψυχαγωγική Λέσχη Μεδεών, την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και το Δήμο Λεβαδέων.










Το ΔΣ της Ε.Ε.Ε.Δ Λιβαδειάς συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, τους φορείς που συνέλαβαν στη άρτια διοργάνωση αλλά και τον γιατρό Χρήστο Διαμαντή για την άψογη συνεργασία όλου του τριημέρου.