Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία στη ΖΩΗ, σε ένα συνάνθρωπο μας και σε μια ολόκληρη οικογένεια !

27.08.2022 

 Κυριάκι Βοιωτίας

   Και όλα αυτά συνέβησαν στις 27 Αυγούστου του 2022 στις 19:05. Ένας από τους δρομείς που συμμετείχε σε αγώνα αντοχής 5 χλμ., στο Κυριάκι Βοιωτίας ένιωσε αδιαθεσία χάνοντας τις αισθήσεις  του λίγα μέτρα μετά από ένα σταθμό εθελοντών της διοργάνωσης που τελούσαν έργο επιμελώς για την ασφάλεια των αθλητών.

«1ος ΦΛΥΓΟΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»









Αγωνίσματα:

1. Αγώνας 10.000 μ. ανδρών – γυναικών και μαθητών/τριών Λυκείων.

2. Αγώνας 5.000 μ. ανδρών – γυναικών και μαθητών/τριών Γυμνασίων – Λυκείων.

3. Αγώνας 1.000 μ. μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων






  Η κινητοποίηση της Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και η γιατρός της διοργάνωσης ήταν ΑΜΕΣΗ.  Αναγνωρίστηκε πως δεν αναπνέει, βρισκόταν δηλαδή σε καρδιακή ανακοπή. Τα μέλη της ομάδας μας ξεκίνησαν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.)  και εν συνεχεία χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ ή AED)  , ενώ παράλληλα μια ομάδα εφήβων και ενηλίκων δημιούργησαν γύρω μας έναν κλοιό για να μας προστατεύσουν διευκολύνοντας το έργο μας.











Το 166 ήδη έχει κληθεί από τον Εθελοντή Διασώστη & ενημερώνει  από το πρώτο λεπτό για το συμβάν με συχνό ρυθμό επικοινωνίας, αναμένοντας το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

 Ο συνάνθρωπος μας ο κ. Γιώργος Σ. επανήλθε στη ζωή για λίγα λεπτά, μόνο και στη συνέχεια ξανά έπαθε καρδιακή ανακοπή. Ξεκινήσαμε εκ νέου την προσπάθειά μας εναλλάξ οι Διασώστες,  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.)   , ώσπου αρκετά λεπτά μετά, το θύμα επανήλθε & πάλι στη ΖΩΗ, με  συνολική διάρκεια 30 λεπτών ΚΑΡΠΑ και 2 απινιδώσεις. 

  Τοποθετήθηκε στη πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης) μέχρι που τον παρέλαβαν οι Διασώστριες του Ε.Κ.Α.Β. από την Θήβα με πλήρη λειτουργία των αισθήσεων &  επικοινωνίας.





   Διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς για σταθεροποίηση της υγείας του από το Ιατρικό προσωπικό  και στη συνέχεια στο εφημερεύον νοσοκομείο της Αθήνας!







 Εμείς σαν Ομάδα Διάσωσης κάναμε πράξη αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί εδώ και χρόνια, και θα το ξανά κάνουμε εάν χρειαστεί, αλλά και σαν άτομα δώσαμε όλο το είναι μας. Για εμάς δεν υπάρχει άγνωστος...είναι o συνανθρώπος μας. 

Μετά από αυτό το απρόσμενο γεγονός είμαστε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι ηθικά . . .η επιτυχία να επαναφέρεις έναν συνάνθρωπό σου στη ΖΩΗ είναι το εύσημο για έναν ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΗ.

          Γι' αυτό ζήτησε μας να σε εκπαιδεύσουμε   

Μάθε να σώζεις μια ΖΩΗ

BLS & AED 

TRAINING 




   Εκπαιδεύσου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, που οργανώνουν πιστοποιημένα σεμινάρια, νέων ανανηπτών (First Responders) σε (Basic Life Support - BLS) & χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ ή AED) με διεθνή αναγνώριση και φορέα πιστοποίησης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) - European Resuscitation Council,


Οι θεματικές στις οποίες εκπαιδεύονται οι συμμετέχοντες είναι οι βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών (Basic Life Support):



1. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση


2. Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση


3. Αντιμετώπιση Πνιγμονής 


4. Θέση ανάνηψης ή ασφαλείας


Δεν έχεις δηλώσει ακόμη? Πρέπει να το κάνεις 😉

https://forms.gle/Yzyaf9ir1MLL89Vi7

Follow us:

Link: 📥 https://www.facebook.com/groups/13934507054/?ref=share

Link: 📥 http://eeedlivadias.blogspot.com/?m=1


6980562461

Email: ✉ blslivadeia@gmail.com



Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας
Ζητουνιάτης Γιάννης

Love it 👍

SHARE it... ❤️














Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς σε φωτιά δυσπρόσιτης δασικής περιοχής στο Ζερίκι.

22.08.2022      22:30    

Συναγερμός σήμανε στην  Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς & στο  Κέντρο Επιχειρήσεων Αλιάρτου, για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, σε κορυφογραμμή του Ελικώνα πάνω από το Ζερίκι στη Μεγάλη Λούτσα, πιθανότατα από τους κεραυνούς.




ΦΏΤΟ: ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΤΣΟΥΡΑΣ

Από την πρώτη στιγμή σε αυτή τη φυσική καταστροφή έδωσαν το παρών, 10 Διασώστες της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς, ο Στρατηγός της Π.Υ. με τη διοίκηση του νομού, το επιτελείο της περιφέρειας, τη τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές.




Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι, ευτυχώς, γιατί θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις, όπου και βοήθησε το έργο των ορειβατών, διασωστών της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς και της ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Π.Υ.  (ΕΜΟΔΕ) στο να προσεγγίσουν το ενεργό μέτωπο της φωτιάς, ύστερα από πεζοπορία μέσα σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή 2,5 ωρών,  καθώς η φύση της τοποθεσίας δεν επέτρεπε την προσέγγιση σε μηχανοκίνητα.







Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά τις πρωινές ώρες.







Ο  Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και οι αρχές του τόπου ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των συμπολιτών με αυταπάρνηση. Παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα και ζητάμε τη συμβολή και την υπευθυνότητα όλων.


Σε περίπτωση που παρατηρηθεί πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή 112


  Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



                       γι' αυτό μη μένεις θεατής, γίνε εθελοντής ! ! !


                                            ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε! Η πυρκαγιά έχει δύναμη με πολλά δυσάρεστα αποτελέσματα δυστυχώς. .