Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Βράβευση του πληρώματος του πυροσβεστικού Canadair που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στα Δερβενοχώρια και όσους συνέβαλαν στη διάσωση των πιλότωνΆλκης Παρασκευόπουλος(μεταφραστής πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Erickson)
"Το να είσαι στο πλήρωμα ενός από τα μεγαλύτερα πυροσβεστικά ελικόπτερα στο κόσμο και να πετάς πάνω από τις φωτιές είναι απλά απίθανο. Το να βοηθήσεις όμως να σωθούν 2 ζωές, είναι απλά ανεκτίμητο...!!!"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έδωσε συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, τον Επισμηναγό Ταξιάρχη Παπαμάρκο και τον Σμηναγό Ιωάννη Σεντουξή.
Η προσφορά και η αυτοθυσία του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν ήταν καθοριστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, επισήμανε ο Νίκος Τόσκας. Έδειξαν το βαθμό συνειδητοποίησης της αποστολής τους προς χάριν του κοινωνικού συνόλου, συμπλήρωσε ο ίδιος. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ψυχραιμία, που επέδειξαν οι πιλότοι του αεροσκάφους και οι οποίοι με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφεραν να προσγειωθούν στη φλεγόμενη περιοχή, αλλά και στο προσωπικό που συμμετείχε στη συνδυασμένη επιχείρηση διάσωσης.Τιμήθηκαν, επίσης, τα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson  -οι Don Mc Leod, Jeff Brenhaug, Marnix Pyle, Άλκης Παρασκευόπουλος, Mike Strasser, Jeff Shelton, Gary Wilson και Σωτήρης Πάσχος- όπως και οι πυροσβέστες, που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο προσγείωσης του CL-215: ο Πύραρχος Ιωάννης Καρακώστας και ο Πυραγός Νέστορας Αποστολόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: