Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς σε φωτιά δυσπρόσιτης δασικής περιοχής στο Ζερίκι.

22.08.2022      22:30    

Συναγερμός σήμανε στην  Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς & στο  Κέντρο Επιχειρήσεων Αλιάρτου, για φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, σε κορυφογραμμή του Ελικώνα πάνω από το Ζερίκι στη Μεγάλη Λούτσα, πιθανότατα από τους κεραυνούς.




ΦΏΤΟ: ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΤΣΟΥΡΑΣ

Από την πρώτη στιγμή σε αυτή τη φυσική καταστροφή έδωσαν το παρών, 10 Διασώστες της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς, ο Στρατηγός της Π.Υ. με τη διοίκηση του νομού, το επιτελείο της περιφέρειας, τη τοπική αυτοδιοίκηση και εθελοντές.




Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι, ευτυχώς, γιατί θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις, όπου και βοήθησε το έργο των ορειβατών, διασωστών της Ε.Ε.Ε.Δ. Λιβαδειάς και της ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Π.Υ.  (ΕΜΟΔΕ) στο να προσεγγίσουν το ενεργό μέτωπο της φωτιάς, ύστερα από πεζοπορία μέσα σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή 2,5 ωρών,  καθώς η φύση της τοποθεσίας δεν επέτρεπε την προσέγγιση σε μηχανοκίνητα.







Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά τις πρωινές ώρες.







Ο  Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και οι αρχές του τόπου ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των συμπολιτών με αυταπάρνηση. Παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα και ζητάμε τη συμβολή και την υπευθυνότητα όλων.


Σε περίπτωση που παρατηρηθεί πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή 112


  Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



                       γι' αυτό μη μένεις θεατής, γίνε εθελοντής ! ! !


                                            ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε! Η πυρκαγιά έχει δύναμη με πολλά δυσάρεστα αποτελέσματα δυστυχώς. .






Δεν υπάρχουν σχόλια: