Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

TI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩN ?



Πόσοι θυμόμαστε άραγε τι περιέχει?
Αναφορικά με το περιεχόμενο που πρέπει να έχει ένα σωστά εξοπλισμένο φαρμακείο. Έχουμε και λέμε , λοιπόν
 
ΦΑΡΜΑΚΑ : Οξυζενέ, betadine, παυσίπονο-αντιπυρετικό, υγρή αμμωνία , αντιισταμινικη αλοιφή, ενεργός άνθρακας, φυσιολογικός ορός, και οινόπνευμα.
 
ΥΛΙΚΑ : Βαμβάκι, γάζες (αποστειρωμένες και βαζελινούχες), επίδεσμοι, τραυμαπλάστ, λευκοπλάστ, μαντήλι Τ.Α., ψαλίδι, θερμόμετρο, σύριγγες μιας χρήσης, νάρθηκες, φακός, λαβίδα,και παραμάνες.
Φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο, μεταφέρονται εύκολα σε μια ισοθερμική τσάντα με πάγο. Κατά την παραμονή τους στο αυτοκίνητο μας, είναι καλό να φυλάσσονται σε σημείο μέσα στην καμπίνα - π.χ. κάτω από ένα κάθισμα - και όχι σε ένα μέρος όπου αναπτύσσονται συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας ή - και υγρασίας - όπως για παράδειγμα το πορτ-παγκαζ.
Παράλληλα, σκευάσματα όπως αντιισταμινικες ή οφθαλμικές αλοιφές και πτητικά φάρμακα, αλλοιώνονται και χάνουν την αποτελεσματικότητα τους. Οι οδηγίες που αναφέραμε είναι σαφείς. ΠαρΆ όλα αυτά, είναι αναγκαίο να ελέγχουμε το φαρμακείο μας 2 φορές το χρόνο ,έτσι ώστε να ανανεώνουμε το περιεχόμενο του, ελέγχοντας τις ημερομηνίες λήξεως των σκευασμάτων, αν αυτά έχουν «ξεθυμάνει», κ.ο.κ.
Κάποιες ουσίες, όπως η κορτιζόνη ή η αδρεναλίνη, είναι καλό να μην χορηγούνται από άτομα που δεν έχουν σχετική ειδίκευση, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν εξαιρετικά επικίνδυνες παρενέργειες .





Δεν υπάρχουν σχόλια: