Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Η 14η  Ιουνίου καθορίστηκε ως παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη, από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας , τον Ερυθρό σταυρό , την παγκόσμια ομοσπονδία εθελοντών και τον διεθνή οργανισμό μετάγγισης αίματος.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του Γερμανού ιατρού Karl Landsteiner, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα Rhesus, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη εορτάζεται σε όλο και περισσότερα σημεία του κόσμου με καμπάνιες και προγράμματα για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Με την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάζουμε και τιμάμε παγκοσμίως τους Αιμοδότες που κάθε χρόνο σώζουν εκατομμύρια ζωές και δίνουν ανακούφιση σε ασθενείς με καρκίνο, θαλασσαιμία και ένα σωρό άλλες ασθένειες, καθώς και θύματα ατυχημάτων.

Για το αίμα και τα παράγωγά του δεν υπάρχει υποκατάστατο, έτσι χωρίς αυτήν την προσφορά, δηλαδή το Αίμα του Εθελοντή Αιμοδότη, πολλοί ασθενείς θα πέθαιναν.

Για οποιαδήποτε απορία σας ή βοήθεια, μπορείται να επικοινωνείτε  τηλεφωνικά με το  22610 20059, 22610 84115
e - mail: aim@levadiahospital.gr

ή να επισκεφθείτε το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λιβαδειάς καθημερινά, από 8. 30 -13.00 καθημερινά (εκτός Σαββάτου Κυριακής και αργιών).


Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε.

Για τον συνάνθρωπο μας.

Για το κοινό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: