Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς συμμετείχε στην αναζωπύρωση της φωτιάς στο Δίστομο.

      Το μέτωπο της φωτιάς ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Τρίτης 09.08.2022  από το σημείο καμμένου άκαυτου της προηγούμενης μεγάλης φωτιάς, στην παλαιό οδικό δίκτυο Διστόμου Άσπρων Σπιτιών (παραλίας Διστόμου) όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάστηκε με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, επίσης στο έργο της πυρόσβεσης βοήθησαν ένα πυροσβεστικό όχημα της Αλουμίνιον της Ελλάδος (όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) ένα  πυροσβεστικό όχημα της Πολεμικής Αεροπορίας (Β.Κ.Α. Αντίκυρας), και αρκετοί εθελοντές. Το έργο κατάσβεσης ήταν δύσκολο καθώς στην περιοχή, κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, έπνεαν ισχυροί άνεμοι.











 Η Αμεσότητα και η απόλυτη επιφυλακή ήταν και ο λόγος της γρήγορης  παρέμβασης των εμπλεκόμενων υπηρεσιών καθώς και της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς που έδρασε επικουρικά, έτσι ώστε η φωτιά να τεθεί  γρήγορα υπό έλεγχο. 




Σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιών βρίσκεται στην κατηγορία 4 ενώ από την περιφερική Ενότητα του Νομού έχει ανακοινωθεί η λήψη μέτρου της  


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ


Σε περίπτωση που παρατηρηθεί πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή 112


Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.



γι' αυτό μη μένεις θεατής, γίνε εθελοντής ! ! !


ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ








Δεν υπάρχουν σχόλια: