Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς





*Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος)
• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Λακωνία)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.civilprotection.gr.
ggpp_kindynos_pyrkagiwn_28_8_2015.do

Περίεργες οι φωτιές στη Βοιωτία. Πρώτος απολογισμός από τον διοικητή της ΠΥ .









Περίεργες χαρακτηρίζει τις μέχρι τώρα πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη Βοιωτία ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού, με κυριότερη αυτή που προκλήθηκε στο Μαυσωλείο του Διστόμου βάση και των πειστηρίων που ερευνώνται και παραπέμπουν σε εμπρησμό.

Ο κος Κεφαλάς επιχειρεί ένα πρώτο απολογισμό στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και μιλά για τους εθελοντές και όλους εκείνους που συνδράμουν με τη βοήθεια και το έργο τους τις υπηρεσίες πυρόσβεσης.

http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea/voiotia/64874-perierges-oi-foties-sti-voiotia-protos-apologismos-apo-ton-dioikiti-tis-py-tou-nomoy-video



Ευχαριστούμε τον Διοικητή και την Π.Υ Λιβαδειάς για την άψογη συνεργασία που έχουμε έως τώρα.