Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Σώσε μια ζωή - Εκδήλωση για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς θα  πραγματοποιήσει εκδήλωση “Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ”, μιας τόσο απλής διαδικασίας που όμως μπορεί να βοηθήσει ένα θύμα σε καρδιακή ανακοπή να επιβιώσει!

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίδειξη αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων από τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών της Ε.Ε.Ε.Δ Λιβαδειάς που είναι πιστοποιημένοι από το  Ευρωπαϊκό Συμβούλιου Αναζωογόνησης.

Η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη με 400.000 θύματα κάθε χρόνο.
Παρ όλη την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή παραμένει χαμηλή, σε ποσοστά λιγότερο 10%.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – ΚΑΡΠΑ από τους παρευρισκόμενους, μέχρι την έλευση της εξειδικευμένης βοήθειας (ΕΚΑΒ) αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος.

 Η εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή στο κοινό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στο κέντρο της ομάδας στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς (παλιό δημοτικό) και ώρα 6:30μ.μ.




«Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»
Καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, με την βελτίωση της ενημέρωσης, και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος  ανακοπής, και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).