Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

1ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου "ΛΕΒΑΔΟΣ" 2016



Η Οργανωτική Επιτροπή του πρώτου ορεινού αγώνα ¨ΛΕΒΑΔΟΣ¨, που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή στις  24 Ιανουαρίου 2016,
στην πιο όμορφη περιοχή της Λιβαδειάς, με πρωτοβουλία του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς, την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, υπόσχεται στους μετέχοντες πως  θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο αγώνας περιλαμβάνει  δύο διαδρομές, 23,5 και 9,5 χλμ, με αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο, στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ).
Τρεχούμενα νερά, αιωνόβιοι πλάτανοι, πέτρινα γεφύρια, παλιά βιομηχανικά κτίρια και μικροί καταρράκτες συνθέτουν το εξαιρετικό τοπίο της περιοχή.
Η περιοχή της ΚΡΥΑΣ, όπου βρίσκονται και οι πηγές του ποταμού Έρκυνα, που διασχίζει την πόλη της Λιβαδειάς, αποτελούν μοναδικό τοπίο φυσικού κάλλους. όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση.
Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει το φαράγγι  του ΞΕΡΙΑ, περνώντας από το ανοικτό πέτρινο θέατρο, ανηφορίζει στα 400 σκαλοπάτια που οδηγούν στο εκκλησάκι του Αγ. Μηνά και συνεχίζει στο βουνό, μέσα από μονοπάτια δάσους με πεύκα και έλατα και φθάνει στον Προφ. Ηλία, με υψόμετρο  905 μ., απ’ όπου η θέα προς την πόλη με φόντο τον χιονισμένο Παρνασσό, συνθέτουν μία ανεπανάληπτη εικόνα.
Σε αυτή την τοποθεσία καλούμε τους αθλητές και τις αθλήτριες ορεινού τρεξίματος να μετάσχουν στον αγώνα για να νιώσουν τους μύθους και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και της πόλης, κτήτορας της οποίας υπήρξε ο Λέβαδος, απ’ όπου προέκυψε και το όνομα της πόλης.
Ο Λέβαδος, - μυθολογικό πρόσωπο - καταγόταν από την Αθήνα της Κωπαΐδας, μια πόλη που καταποντήστηκε από τις πλημμύρες και οι κάτοικοί της ήρθαν στη Λιβαδιά με αρχηγό τον Λέβαδο, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την πόλη της Λεβάδειας (η σημερινή Λιβαδειά). Η Λεβάδεια ήταν αρχικά χτισμένη πάνω σε ύψωμα και ονομαζόταν Μίδεια. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Λέβαδος  έκτισε τον οικισμό του δίπλα στο ποτάμι και μετά ήρθαν και εγκαταστάθηκαν και οι κάτοικοι της Μίδειας. Θέλοντας να τον τιμήσουν, οι κάτοικοι της πόλης έδωσαν στην πόλη τους το όνομα του Λέβαδου.


Διαβάστε περισσότερα: http://akolevados.webnode.gr/

Eυχαριστήριο

Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς ευχαριστεί τον κύριο Ζησιμόπουλο Θεόδωρο για την δωρεά ενός πολυμηχανήματος Xerox. Και του ευχόμαστε καλές γιορτές πάντα με υγεία!