Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Μάχη με τις φλόγες η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς στο Δίστομο και στο Ανθοχώρι.

       Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς συνεχίζει ακάθεκτα το πυροσβεστικό της έργο. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 29.07.2022 το μεσημέρι της Παρασκευής στη περιοχή Διστόμου Βοιωτίας.




     Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τo πύρινο μέτωπο ξέσπασε κοντά στο Κέντρο Υγείας  Διστόμου [ Ε.Σ.Υ. ] και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις. Στην περιοχή  επιχείρησαν η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς με Δυο (2) οχήματα με τα πληρώματά τους και μια μηχανή μικρού κυβισμού.







        Δέκα έξι [ 16 ] οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Λιβαδειάς μαζί με την ενίσχυση των γύρο Νομών (Φωκίδα, Φθιώτιδα, και Ευρυτανία), 50 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος  - Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων  ΕΜΟΔΕ , υδροφόρες ΟΤΑ , Δύο [ 2 ] Α/Φ τύπου Canadair CL-415, Ένα [ 1 ] Ε/Π  τύπου  Sikorsky/Erickson S-64 Skycrane, και Ένα [ 1 ]  Ε/Π  της Π.Υ. για εναέριο συντονισμό.



Μετά από 3ημέρες επιτεύχθηκε η οριοθέτηση της φωτιάς στην δασική έκταση της περιοχής.

ΑΝΘΟΧΩΡΙ

Η  πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 24.07.2022 στις μεσημβρινές ώρες σε χαμηλή βλάστηση στο Ανθοχώρι Βοιωτίας. Οριοθετήθηκε την ίδια μέρα ύστερα από την γρήγορη επέμβαση Δύο (2) οχημάτων της Π.Υ. με 4 πυροσβέστες  και την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς με ένα ( 1 ) όχημα και το πλήρωμά του. 








Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


 

γι' αυτό μη μένεις θεατής, γίνε εθελοντής ! ! !


ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ





Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς στον 5ο Αγώνα Δρόμου των 102 χλμ ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

 Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς και το Κέντρο Επιχειρήσεων Αλιάρτου στήριξε με την παρουσία της με Δύο ( 2 ) οχήματα και τα πληρώματά τους τον 5ο Αγώνα Δρόμου των 102 χλμ 

ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 2022








Με συμμετοχή  δεκάδων αθλητών από τον Ελλαδικό  Χώρο, τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της διάδοσης του COVID -19, και προδιαγράφοντας σαφέστατα ως μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση.




Οι αθλητές του αγώνα δρόμου «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ»   ξεκίνησαν το  Σάββατο 30 Ιουλίου από το μνημείο του Δημόφιλου στις Θεσπιές και τερμάτισαν την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, ενώ η τελετή απονομών έγινε στο παρακείμενο Μνημείο των 700 Θεσπιέων.













Ευχαριστούμε για τη πρόσκληση τον Δήμαρχο Αλιάρτου - Θεσπέων κ. Γιώργο Ντασιώτη, την Ελληνική Αστυνομία για τη αμέριστη συνεργασία , όπου για άλλη μια φορά μας εμπιστεύτηκαν μέσα από αδέξιες συνθήκες  μια τόσο ξεχωριστή  ιστορική στιγμή  για το τόπο μας.





Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

γι' αυτό μη μένεις θεατής, γίνε εθελοντής ! ! !


ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ